REAKCIJE

Mićo Mićić: Ostajem kandidat za gradonačelnika u svim varijantama

U četvrtak ćemo imati sjednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo zakazati sjednicu Gradskog odbora SDS-a, kazao je Mićić

Mićić: Ostajem kandidat. Avaz

Srna

5.3.2020

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić rekao je da ostaje kandidat za gradonačelnika Bijeljine u svim varijantama. 

Ostajem kandidat. Nakon SNSD-a, pripremio sam sporazum sa DNS-om, Pokretom za Semberiju, SDA. Vidjet ćemo još šta ćemo s PDP-om. U četvrtak ćemo imati sjednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo zakazati sjednicu Gradskog odbora SDS-a - kazao je Mićić za "Srpskainfo", nakon što mu je na Predsjedništvu SDS-a rečeno da neće dobiti potpisanu kandidaturu ako se ne odrekne koalicionog sporazuma sa SNSD-om. 


Mićić: Tražit ćemo izlaz i rješenje. Avaz

Infrastrukturni projekti

Prema njegovim riječima, naravno da se na tom nivou ne mogu promijeniti odluke Predsjedništva stranke, ali će se tražiti izlaz i rješenje.

- Žao mi je što u SDS-u nisu shvatili da sporazum sa SNSD-om nije politički. Riječ je prevashodno o 12 infrastrukturnih projekata značajnih za Bijeljinu. Predsjedništvu sam rekao da sam spreman da se odreknem visoke politike, da ne budem više ni član Predsjedništva. Poslanici su ti koji treba da vode visoku politiku, neka i dalje napadaju (lidera SNSD-a) Milorada Dodika, ne zanima me. Nije mi puno ostalo do penzije, želim da uradimo još neke stvari za Semberiju - poručuje Mićić.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je u utorak koalicioni sporazum koji je Mićić sklopio sa SNSD-om. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će Gradski odbor SDS-a Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić "ukoliko se i dalje vidi u ovakvom SDS-u, bez koalicije sa SNSD-om".

Izvori "Srpskainfo" tvrde da je Mićić na sjednici rekao da u sporazumu sa SNSD-om neće odstupiti ni za milimetar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.