PRENOSIMO

Nenadić: Ako sam izabran kao Hrvat, odmah odlazim

Ponosim se što znam veliki broj građana Sarajeva, tu sam čitav svoj život, rekao je predsjednik Vlade KS

Mario Nenadić. Screenshot

Avaz.ba

8.3.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić gostovao je sinoć u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. 

U dinamičnom intervjuu, odgovarajući na pitanja u vezi s njegovom nacionalnom pripadnošću, kojom, kako je naveo Hadžifejzović, "svi nekulturno mašu, kao zastavom", Nenadić je vrlo direktno odgovorio da mu "nije neprijatno zbog toga", naglasivši da se tako trebaju osjećati oni koji to ističu. 

- Ja se apsolutno ne stidim ničega, a najmanje bih trebao da se stidim toga da sam jedan bosanskohercegovački državljanin, građanin, Hrvat. Ponosim se što znam veliki broj građana Sarajeva, tu sam čitav svoj život, tako da ne vidim razlog da mi bude neprijatno - poručio je Nenadić. 

Na pitanje da li je neko nešto tražio od njega "kada je izabran kao Hrvat", Nenadić je jasno odgovorio: 

- Ako su me izabrali samo kao Hrvata, odmah odlazim - rekao je premijer KS te dodao kako niko od njega ništa nije tražio. 

Naveo je kako su razgovori sa predsjednicima SDA, DF-a i SBB-a BiH (stranaka većine u Skupštini KS) trajali po nekoliko minuta. Budući da je u prethodnom mandatu Vlade KS bio ministar pravde i uprave ispred SBB-a, Nenadić je naveo kako lider te stranke Fahrudin Radončić nikada ništa od njega nije tražio. 

- Sve što mi je rekao je: "Genije, idi radi svoj posao." Tvrdim da nikad ništa od mene tražio nije, niti on, niti Bakir, niti Željko - dodao je Nenadić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.