BANJA LUKA

U Republici Srpskoj nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

Radojičić: Troje oboljelih u dobrom stanju. Agencija

Piše: Z. Karić / Avaz.ba

8.3.2020

U Republici Srpskoj nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrdio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, dodavši da je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 221 osoba koja je doputovala iz područja zahvaćenih virusom.

Radojičić je istaknuo da je troje oboljelih u dobrom stanju i da ljekari, u skladu sa medicinskim propisima, planiraju da ih otpuste na kućno liječenje.

- U domovima zdravlja primjetan je pad broja prijavljenih s respiratornim tegobama. Osnovna škola "Branko Ćopić" danas nastavlja s radom. Svi đaci, osim jednog odjeljenja, ponovo će u klupe. Djeca iz tog odjeljenja bit će 14 dana u izolaciji, a svi su dodatno obaviješteni šta znači kućno liječenje - naveo je Radojičić.

Dodao je i kako nema potrebe za obustavom bilo kakvih javnih skupova.


Todorović: Jedna osoba u izolaciji. Agencija

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović kazala je da je tokom vikenda jedan pacijent zadržan na pregledu i on je u izolaciji. Todorović navodi da se rezultati testiranja očekuju uskoro.

- Što se tiče zdravstvenog nazora, u Domu zdravlja u Banjoj Luci u posljednja 24 sata pod zdravstvenim nazorom je 117 osoba. Na 14 dana nadzora upućeno je 11 osoba, a 43 su u kućnoj izolaciji. U Domu zdravlja posljednjih dana javlja se mnogo manji broj pacijenata - istaknula je Todorović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.