SASTANCI Premijer Kantona Sarajevo razgovarao s načelnikom Edinom Smajićem

Nenadić: Prioritet su Prva transverzala i trolejbus ka Vogošći

Riječ je o prvom zvaničnom sastanku novog premijera sa predstavnicima neke lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo

Avaz.ba

Sa sastanka premijera Nenadića i načelnika Smajića

Foto: Općina Vogošća


Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić danas je primio u posjetu načelnika Vogošće Edina Smajića. Sastanku, na kojem se razgovaralo o prioritetnim infrastrukturnim projektima, prisustvovali su i kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić te pomoćnik općinskog načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakija Delić. 

Važni projekti

Riječ je o prvom zvaničnom sastanku novog premijera sa predstavnicima neke lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo. 

Nenadić je naglasio da će Vlada na čijem je čelu, sigurno imati senzibiliteta za potrebe građana Vogošće te da nijedna od devet zvijezda u grbu KS, koje simboliziraju općine, ne smije biti sjajnija od drugih.

Istaknuo je kako je strateško opredjeljenje otvaranje Kantona Sarajevo i da je, u tom smislu, rješavanje saobraćaja prema Vogošći nulti prioritet.

  • Sa sastanka: Rješavanje saobraćaja prema Vogošći nulti prioritet

    Sa sastanka: Rješavanje saobraćaja prema Vogošći nulti prioritet

    Foto: Općina Vogošća


U tom kontekstu spomenuo je dva važna projekta - gradnju Prve transverzale i povezivanje Vogošće sa Sarajevom trolejbuskim saobraćajem.

Operativna sredstva

Ministar Kalem najavio je da će već najesen biti operativna sredstva za obnovu kontaktne mreže trolejbuskog saobraćaja i gradnju podstanica u Hotonju i Vogošći, dok je ministar Kapidžić pojasnio kako je ovaj projekt važan dio uvođenja električnog saobraćaja, što je jedna od strateških mjera za smanjenje zagađenja u KS.

Smajić je kazao kako je impresioniran operativnošću novog premijera, koji je samo nekoliko dana po stupanju na dužnost organizirao ovaj sastanak.

NA VRH

Podijeli članak na