PROGNOZA

Pripremite se: Temperature opet u "minusu", očekuju se i jaki udari vjetra na sjeveroistoku zemlje

U većem dijelu zemlje jutro će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Tokom vikenda slijedi naoblačenje. Ilustracija

Avaz.ba

13.3.2020

U većem dijelu zemlje jutro će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana postepen porast naoblake. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Vjetar prije podne slab jugozapadni, a poslije podne slab do umjeren sjeveroistočni. U drugom dijelu dana na sjeveroistoku Bosne su mogući jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevna od 15 do 21 stepen.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša je moguća na jugu i jugoistoku Hercegovine, a u večernjim satima ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni.


Tokom vikenda slijedi naoblačenje. Ilustracija

U nedjelju jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne se očekuje kiša ili susnježica, a u Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U ponedjeljak sunčano. Jutro hladno sa mrazom i maglom po kotlinama Bosne. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 14 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.