SARAJEVO

Ispred KCUS-a se postavlja šator, građani na "otvorenom" čekaju da plate račune

Svima koji dolaze u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ od danas se mjeri tjelesna temperatura

Piše: Avaz.ba

13.3.2020

Preventivne mjere - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu postavlja se šator kroz koji će prolaziti svi koji budu dolazili u ovu zdravstvenu instituciju, kao prevencija od širenja koronavirusa. Već je zatvorena kapija i svi koji ulaze na KCUS moraju proći kroz prijavnicu.

Kako je rekao Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, šator je rješenje za trijažu svih onih koji ulaze u KCUS.

- Svi će biti pregledani, testirani, popunit će određene upitnike o tome imaju li simptome koronavirusa. Poduzimaju se sve potrebne radnje da bi mogućnost ulaska u KCUS zaraženog bila svedena na minimum - rekao je Solak.

Također, svim pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, kao i svim uposlenicima, kao preventivna mjera zbog koronavirusa od danas se mjeri tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu.

Građani Sarajeva ispred "Elektrodistribucije" čekaju u redu da bi platili račune za struju. Ova mjera opreza uvedena je kako u prostoriji ne bi boravilo više ljudi u istom trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.