POTVRĐENO ZA AVAZ

Direktor Federalne direkcije robnih rezervi Tončo Bavrka: Bez panike, hrane ima dovoljno

Istaknuo je da sprema informacije za vanrednu sjednicu Vlade FBiH

Dobro smo snadbjeveni. Ilustracija

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

13.3.2020

Pandemija koronavirusa, koja je pogodila 115 zemalja svijeta, uzima sve više maha, a osim zdravstvenih indikacija, ima i negativan utjecaj na ekonomiju, kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini.

I dok u posljednjim danima gledamo fotografije sugrađana u većini gradova u našoj zemlji kako kupuju velike količine hrane i potrepština, povodom toga smo kontaktirali i Direkciju robnih rezervi Federacije BiH i upitali koliko smo snabdjeveni za najgore slučajeve.


Tončo Bavrka. Arhiv

Direktor Direkcije robnih rezervi FBiH Tončo Bavrka je za "Avaz" kazao da nema mjesta za paniku i ima dovoljno zaliha hrane.

- Ne bi trebalo biti bojazni za osnovne životne namirnice i gorivo. Imali smo poplavu 2014. godine, pa smo iz nje izašli normalno, ali vidjet ćemo sve. Čini mi se da se malo više psihologija budi kod ljudi nego istinska potreba. Provjerili smo u većim tržnim centrima da nedostaje sapuna i toalet-papira - kazao nam je Bavrka.

Istaknuo je da sprema informacije za vanrednu sjednicu Vlade FBiH.

- Znamo sve o posljedicama koje je koronavirus izazvao. Pripremamo se za sjednicu koja će se održati u ponedjeljak u 11 sati. Vidim da je Vlada RS donijela određene smjernice, te da će i Vlada FBiH pristupiti stvarima na isti ili sličan način. Nedostaju nam zaštitna odijela i sve ono što dosad nikad nismo imali potrebu nabavljati, tako da mislim da će Vlada donijeti odluke u tom pravcu - naglasio je Bavrka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.