BANJA LUKA

Vlada RS osnovala dva krizna štaba zbog koronavirusa

Formirani Štab za praćenje epidemiološke situacije u RS i Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS

S ranijih sjendica. Arhiv

Avaz.ba

13.3.2020

Vlada Republike Srpske održala je danas petu telefonsku sjednicu na kojoj su osnovana dva krizna štaba, i to Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, a u vezi s novim virusom korona i Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

Na čelu Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

U Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS imenovani su ministri Zora Vidović, ministar finansija, Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva, Vjekoslav Petričević, ministar privrede i poduzetništva, Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza, i Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma. 


Vlada RS: Održana hitna telefonska sjednica. Arhiv

Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, a u vezi sa novim virusom korana je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, a u štab su imenovani ministri: Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture, Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, Anton Kasipović, ministar pravde, Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova. 

Štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, a u vezi sa novim virusom korona radit će i djelovat će sa Koordinacionim timom za planiranje, provođenje i praćenje aktivnosti u Republici Srpskoj u vezi s pojavom bolesti koju izaziva virus korona.


I Vlada Distrikta Brčko aktivirala krizni štab

Vlada Distrikta Brčko proglasila je danas opću opasnost po stanovništvo od širenja zaraze virusom korona i aktivirala Krizni štab.

Zamjenik gradonačelnika Anto Domić rekao je da je šef Odjeljenja za obrazovanje zadužen da od ponedjeljka, 16. marta, bude obustavljen rad vrtića i autoškola najmanje na 15 dana.

On je naveo da je Vlada donijela odluku i o ograničenju rada ugostiteljskih objekata do 18.00 časova, a tržnih centara do 17 sati.

- Dat je zadatak Odjeljenju za zdravstvo i sanitarnoj inspekciji da educiraju zaposlene u tim objektima o načinu redovnog čišćenja i dezinfekcije površina i predmeta koji dolaze u dodir sa velikim brojem ljudi - rekao je Domić na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade.

U Distriktu Brčko obustavljena je nastava u osnovnim i srednjim školama, kao i u visokoškolskim ustanovama, a zabranjena su i javna okupljanja. Trenutno nema zaraženih.

13 zaraženih u BiH

Podsjećamo, još dvije osobe u Bosni i Hercegovini su zaražene koronavirusom, potvrđeno je iz Ministarstva zdravstva Republike Srpske. Ovim se ukupni broj zaraženih novih virusom, koji je do sada ubio više od 4.900 osoba širom svijeta, u BiH popeo na 13.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.