SAOPĆENJE

Održana videokonferencija sa stručnjacima iz Kine o virusu Covid-19

Predstavnici BiH prezentirali aktuelnu situaciju u BiH te zatražili odgovore na nekoliko ključnih pitanja o problemima s kojima se suočava BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH koordiniralo učešće predstavnika BiH. Avaz

Fena

13.3.2020

Stručnjaci iz Narodne Republike Kine razmijenili su na videokonferenciji iskustva u području prevencije i kontrole novog koranvirusa Covid-19 s predstavnicima zemalja 17+1.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je, na poziv Ambasade Narodne Republike Kine u BiH, koordiniralo učešće predstavnika Bosne i Hercegovine na toj videokonferenciji.

U ime BiH na konferenciji su predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Federalnog ministarstva zdravstva, Granične policije BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao i eksperti iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Federalnog ministarstva zdravstva prezentirali su aktuelnu situaciju u BiH te zatražili odgovore na nekoliko ključnih pitanja o problemima s kojima se suočava BiH u području prevencije i kontrole tog virusa, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.