KRIZNI ŠTAB

Bileća: Zabranjen rad ugostiteljskih objekata, kladionica, teretana...

Ograničava se radno vrijeme objekata za prodaju prehrambene i ostale mješovite robe

Sa sastanka. P. Mucović

Piše: P. M. / Avaz.ba

16.3.2020

Na sastanku Lokalnog kriznog centra općine Bileća, doneseni zaključci i odluke o provođenju naredbi u skladu s novonastalom situacijom povodom epidemiološke situacije u vezi s koronavirusom.

Naređuju se pojačane mjere dezinfekcije, čišćenja i provjetravanja u svim javnim objektima Obavezuje se Teritorijalna vatrogasna jedinica Bileća da jednom u 24 sata izvrši sapiranje glavne ulice i javnih površina. 

Zabranjuje se na period od sedam dana u potpunosti rad na području općine Bileća u svim ugostiteljskim objektima, objektima za priređivanje igara na sreću kladionicama i zabavnim salonima, fitnes klubovima, teretanama i svadbenim salonima, sportskim objektima koji organiziraju sportske aktivnosti. 

Zabranjuje se rad dijela gradske kapele koji služi za posluživanje prilikom obavljanja sahrana i saučešća.

Ograničava se radno vrijeme objekata za prodaju prehrambene i ostale mješovite robe te zanatskih objekata do 20 sati, a odredba se odnosi i na prodaju prehrambenih proizvoda na benzinskim pumpama.

Nadzor nad provođenjem ove naredbe vršit će nadležni inspekcijski organi.


Sa sastanka. P. Mucović

U skladu s naredbom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, sutra će u Bileći biti izvršena dezinfekcija javnih ustanova, površina i objekata. 

Dezinfekciju će izvršiti „Sanitarac“ iz Vlasenice, a pod nadzorom općinskog zdravstvenog inspektora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.