SARAJEVO

"Sarajevotaxi": Na raspolaganju smo posebno ugroženim kategorijama građana zbog pandemije

Vozači koriste zaštitna sredstva, a plaćanje je beskontaktno

"Sarajevotaxi": Pratimo trendove u svijetu. Avaz

Avaz.ba / Fena

17.3.2020

Udruženje "Sarajevotaxi" aktiviralo je mjere za situacije kao što je pandemija koronavirusa.

Mjere uključuju dezinfekciju svih vozila najmanje tri puta dnevno, vozači koriste zaštitna sredstva, organizaciju punktova na kojima kontroliraju dezinfekciju i da li se vozači pridržavaju mjera zaštite, osiguranje zaštitne opreme za vozače te korištenje aplikacije za poziv taksi vozila koja ima mogućnost beskontaktnog plaćanja, čime se izbjegava kontakt i s vozačem i s novcem.

Iz Udruženja ističu da, prateći trendove u svijetu, već šest godina rade na tehničkim rješenjima koja su im omogućila da danas spremno dočekaju ovakvu situaciju s tehničke strane.


"Sarajevotaxi": Na usluzi smo građanima. Avaz

- Naša aplikacija prati kretanje svih vozača, omogućava dodatnu komunikaciju te, u slučaju da neki vozač ili putnik bude zaražen COVID-19 virusom, mi možemo nadležnim službama dostaviti sve kontakte i putnike koji su koristili to vozilo ili s koliko vozača je taj putnik imao kontakata te na taj način pomoći nadležnim službama da se provede efikasan karantin moguće zaraženih osoba - naglašavaju iz Udruženja.

Osim toga, podsjećaju da su od prošle godine, u saradnji s "UniCredit bankom", razvili vlastito rješenja in-app plaćanja taksi vožnji, koje je sada aktivno u više od 150 njihovih vozila. To omogućava klijentu da plati vožnju bez ikakvog kontakta, klijent ima kontakt samo s vlastitim telefonom.

- "Sarajevotaxi" se stavlja na raspolaganje građanima Sarajeva, a posebno ugroženim kategorijama stanovništva tokom ove pandemije. U slučaju da neko iz te grupe građana treba prijevoz do bolnice ili nabavku namirnica, sve što je potrebno jeste da pozove naš dispečerski centar. "Sarajevotaxi" radi u punom kapacitetu, na usluzi građanima i tako će i ostati u narednom periodu - saopćeno je iz tog udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.