NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ostanite u kućama

Ni jedna Vlada ne može spriječiti virus, nego samo ponašanje građana

Piše: Avaz.ba

18.3.2020

Naslovna strana "Dnevnog avaza" za 18.03.2020.. Avaz

Najtiražniji bh. dnevni list "Dnevni avaz" u današnjem printanom izdanju donosi sve o novim koracima u brobi protiv koronavirusa u BiH, regionu ali i svijetu. Do kraja sedmice šatorska naselja će biti na granici,  to je jučer odlučilo Vijeće ministara BiH. Čeka se i odluka Predsjedništva BiH.

U intervjuu za N1 Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, govorio  je o pandemiji koja je pogodila i našu zemlju i ulozi Koordinacionog tijela na čijem je čelu. 

U komentaru dana, naš novinar Fahir Karalić se, također, osvrnuo na temu koronavirusa.

U Mostaru je jučer bilo veoma dramatično. Naime, prvi put je koronavirus ušao među bolničko osoblje. Samo u Dnevnom avazu čitajte šta se događalo u gradu na Neretvi.

Za naš list o pandemiji govori Ivan Đikić, poznati hrvatski naučnik.

Razgovarali smo i sa Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH. Novalić je kazao da će koronavirus unazaditi Federaciju u ekonomskom smislu. Donosimo i spisak mjera odnosno postupaka koje možete uraditi ukoliko primijetite „divljanje“ cijena. Zlatan Vujanović, ministar trgovine FBiH, pozvao je građane da prijave poskupljenja.

Šta se, u ovim teškim trenucima, kada pandemija hara svijetom, događa sa javnim kuhinjama. Gdje se, oni kojima je to potrebno, sada hrane? Čitajte samo u „Dnevnom avazu“!

Poznato je da pandemija koronavirusa uništava sve privredne grane čak i na globalnom nivou. Šta će biti sa turizmom u BiH?

Donosimo i informacije iz svijeta. Kako se zemlje evorpskog kontinenta bore sa ovoim velikim problemom?

Za naš list su govorili i stručnjaci koji su još jedanput upozorili da gorivo treba biti jeftinije 50 feninga.

Na Crnoj hronici donosimo priču kako kriminalci u BiH pokušavaju iskoristiti tešku situaciju. Donosimo i informaciju o hapšenju oca monstruma, koji na šokantnom videu maltretira svoju maloljetnu kćerku.


Za naš list govorio je Halid Bešlić. Ilustracija

Za naš list govorio je i Halid Bešlić.

Koronavirusom je pogođen i sport. A za Avaz je govorio i Amel Tuka koji je primoran raditi samostalno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.