GRANIČNA POLICIJA BIH

Nasavjesni graničar danas pred Tužilaštvom BiH

Primio mito i nezakonito pustio građana iz inostranstva u BiH

Sudu BiH će biti upućen prijedlog za određivanje mjera pritvora. Avaz

Srna

18.3.2020

Pripadnik Granične policije BiH, koji je uhapšen zbog primanja dara i nezakonitog propuštanja građana iz inostranstva u BiH, tokom dana biće priveden u Tužilaštvo BiH gdje će biti ispitan, nakon čega će Sudu BiH biti upućen prijedlog za određivanje mjera pritvora.

Istragom je utvrđeno da je granični policajac na prelazu Brčko zahtijevao i primio dar kako bi, protivno propisima, propustio u BiH tri lica koja su doputovala iz Hrvatske, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su osumnjičenog graničnog policajca sa prijelaza Brčko.


GP Brčko. Avaz

Istragom je utvrđeno da je, prilikom ulaska troje državljana u BiH sa područja Hrvatske, zahtijevao i primio dar da bi im, bez odgovarajućih dokumenata, omogućio ulazak u BiH, te ih nakon toga, protivno instrukcijama i naredbama o postupanju sa građanima koji ulaze u BiH u postupku izdavanja rješenja o samoizolaciji, propustio u BiH bez sprovedenih procedura nadležnih sanitarnih i zdravstvenih organa.

Nakon otkrivanja ovog događaja i sprovođenja istrage, državljani BiH sa šireg područja Brčkog identificirani su i locirani, te je prema njima proveden postupak u skladu sa odredbama postupanja u procesu zaštite od širenja koronavirusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.