PANDEMIJA

Puste ulice Tuzle: "Nema predaje, f*** korona"

Na ulicama su samo oni koji imaju prijeke potrebe, pretežno idu u kupovinu ili do apoteka, dok su rijetki oni koji šetaju ili sjede na klupama

Tuzla. Arhiv

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

18.3.2020

Najprometnije ulice u Tuzli opustjele su usljed preporuka Kriznog štaba TK o smanjenom ili ograničenom kretanju. Na ulicama su samo oni koji završavaju prijeke potrebe, pretežno idu u kupovinu ili do apoteka, dok su rijetki oni koji šetaju ili sjede na klupama.  

Naredbom Kriznog štaba TK svi ugostiteljski objekti su zatvoreni, a na jednom smo zatekli napis: "Nema predaje, f*** korona."




Tuzla - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Građani se, sudeći prema izvještajima Kriznog štaba TK, pridržavaju uputa, ali ima i neodgovornih pojedinica koji su kršili naredbe o kućnoj samoizolaciji. Zbog toga su intervenirali službenici Policijske uprave TK, koji su legitimirali takve pojedince i izvještaje poslali na nadležne adrese.

Inače, u Tuzlanskom kantonu nema zaraženih koronavirusom, ali ima više od hiljadu građana koji se nalaze u kućnoj samoizolaciji. Vlada TK je na vanrednoj sjednici proglasila stanje nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.