SARAJEVO

Elektroprivreda BiH: Snabdijevanje kupaca električnom energijom stabilno

Prilagodila svoje poslovanje aktuelnoj situaciji

Elektroprivreda BiH. Ilustracija

Fena

19.3.2020

Elektroprivreda BiH je saopćila da se, zahvaljujući visokoj pogonskoj spremnosti proizvodnih i distributivnih kapaciteta, proizvodnja električne energije odvija kontinuirano čime je osigurano stabilno snabdijevanje kupaca.

Elektroprivreda BiH je prilagodila svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Režim rada svih naplatnih mjesta Elektroprivrede BiH je nepromijenjen. Izuzetak je naplatno mjesto Mostar u Elektrodistribuciji Mostar, koje je zatvoreno do daljnjeg.

U skladu sa naredbama nadležnih organa, na naplatnim mjestima se provode higijensko epidemiološke preporuke uz pojačane mjere zaštite i dezinfekcije, s ciljem zaštite kupaca i uposlenika. U tom smislu, uvedena je jednosatna pauza kako bi se vršila dodatna dezinfekcija radnih površina i prostora.

Elektroprivreda BiH. Arhiv

Iz EPBiH apeluju na kupce da se strogo pridržavaju preporuka i razdaljine od jednog metra te da plaćanje vrše putem elektronskog bankarstva.

Reklamacije i upite, kupci mogu podnijeti putem maila ili pozivom na besplatni broj telefona - Srednjebosanski kanton (080 020 130, [email protected]); Bosansko-podrinjski kanton (080 020 131, [email protected]); Zeničko-dobojski kanton (080 020 132, [email protected]); Kanton Sarajevo (080 020 133, [email protected]); Unsko-sanski kanton (080 020 134, [email protected]); Tuzlanski kanton (080 020 135, [email protected]), te Hercegovačko-neretvanski kanton (080 020 136, [email protected]).

Broj i dužina planskih isključenja, koja se rade zbog održavanja distributivne mreže, Elektroprivreda BiH će reducirati samo na neophodni nivo, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.