BANJA LUKA

Lukač: Zabranjuje se izazivanje panike i nereda

Zabrane se odnose na radnje učinjene putem sredstava javnog informiranja, društvenih mreža ili sličnih sredstava

Dragan Lukač. Agencije

Srna

19.3.2020

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je na današnjoj sjednici Vlade RS u Banjoj Luci, na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojena odluka o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije, proglašene na teritoriji Republike. 

Lukač je rekao da se za vrijeme vanredne situacije zabranjuje iznošenje ili prijenos lažnih vijesti ili tvrđenja kojima se izaziva panika ili teže narušava javni red i mir te onemogućava ili značajnije ometa provođenje odluka i mjera državnih organa ili organizacija.

Zabrane se odnose na radnje učinjene putem sredstava javnog informiranja, društvenih mreža ili sličnih sredstava.


Dragan Lukač. Agencije

- Na društvenim mrežama posljednjih dana šire se komentari neodgovornih osoba koji iznose lažne vijesti izazivajući paniku, uznemirenost i strah kod građana, a što može proizvesti razne posljedice - rekao je Lukač na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Srpske u Banjoj Luci.

On je naglasio da su za kršenje ove odluke predviđene kazne.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi koronavirus, i to u Banjoj Luci 23 registrirana, u Čelincu dva te u Laktašima, Srpcu, Prnjavoru i Modriči po jedan. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.