SAOPĆENJE Uprava za indirektno oporezivanje

Carinske ispostave Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac rade i danas

Iz UIO-a podsjećaju da kamioni koji samo vrše tranzit kroz Hrvatsku prema BiH kao krajnjoj destinaciji, moraju ići na granične prelaze Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Bijača, u skladu s odlukom Hrvatske

Avaz.ba

Carina Bosanska Gradiška: Upućen apel uvoznicima da prije dolaska kamiona pronađu špeditera

Foto: Avaz


Carinske ispostave Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac i danas rade zbog velikog broja kamiona koji čekaju na ulaz u BiH, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH. 

Iz UIO-a su naveli da je u najkraćem roku organiziran rad carinskih službenika i neophodnih inspekcijskih službi, veterinarske, fito-sanitarne i tržišne, te se postupci carinjenja završavaju u najkraćem mogućem roku, u skladu sa važećim zakonskim propisima, a zbog situacije sa širenjem koronavirusa.

Upućen je apel svim uvoznicima koji do sada nisu uvozili i carinili robu u carinskim ispostavama Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac da prije dolaska kamiona u terminal pronađu špeditera i s njim sklope ugovor o zastupanju pred carinskim organima.

- Ukoliko uvoznici prije dolaska kamiona u carinski terminal ovlaste špeditera koji će u njihovo ime pokrenuti carinski postupak, carinjenje robe će se mnogo prije završiti i vozači sa kamionima neće morati da provode dugo vremena u carinskim ispostavama - navedeno je u saopćenju. 

Iz UIO-a podsjećaju da kamioni koji samo vrše tranzit kroz Hrvatsku prema BiH kao krajnjoj destinaciji, moraju ići na granične prelaze Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Bijača, u skladu s odlukom Hrvatske. 

NA VRH

Podijeli članak na