KORONAVIRUS

MUP RS: Policijski sat prekršilo 56, a izolaciju pet građana

Svima uručen prekršajni nalog

Intervenirali policajci. Avaz

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

23.3.2020

MUP RS sankcionirao je 56 građana zbog nepoštivanja policijskog sata i zabrane kretanja od 20 do pet sati ujutro, petero je kažnjeno zbog kršenja izolacije, a protiv jednog je pokrenut krivični postupak. 

Svima je uručen prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru RS (Ograničenje kretanja na određenom prostoru) za koje je zaprijećena kazna od 500 do 1.500 KM.


Policajci kaznili nesavjesne građane. Avaz

Krivična prijava bit će podnesena protiv G. M. iz Milića koji je u nedjelju u 20.50 sati zaustavljen u Renaultu u ulici Cara Dušana u Milićima. Osim što je prekršio zabranu kretanja, utvrđeno je da prekršio i rješenje o 14-dnevnoj izolaciji koje mu Federalna uprava za inspekcijske poslove izdala 22. marta na graničnom prijelazu Županja.

U Bijeljini je kažnjen J. K. iz Dvorova koji je prekršio mjere samoizolacije, kao i D. B. iz Patkovače koji je imao rješenje za izolaciju, ali se nije prijavio epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Bijeljini. Zbog kršenja samoizolacije kažnjen je A. K. iz Trebinja, B. B. iz Oštre Luke te Ž. D. iz Zvornika.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.