ODLUKE

Nastava u svim školama i fakultetima u Kantonu Sarajevo odgađa se do daljnjeg

Online nastava u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo nastavlja se realizirati u skladu s instrukcijama Ministarstva

Anis Krivić. Avaz

Avaz.ba

24.3.2020

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS donijelo je naredbu o odgađanju odgojno-obrazovnog procesa u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama te redovnog nastavno-naučnog procesa na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo. 

Ovakva odluka donesena je nakon niza odluka svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom. 

- Online nastava u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo nastavlja se realizirati u skladu s instrukcijama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Uputstvom za realizaciju prakse "Online nastava" za osnovne i srednje škole - navodi se u odluci ministra za obrazovanje, nauku i mlade Anisa Krivića.

Nastava se odgađa do daljnjeg. Ilustracija

Istaknuto je i kako se online nastava na visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo nastavlja realizirati u skladu s odlukama nadležnih tijela visokoškolskih ustanova.

Više o koronavirusu čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.