AKTUELNO Ministar obišao granični prijelaz Rača

Mitrović: Prijevoz robe obavlja se bez većih poteškoća

Nema dugih čekanja na prelazak granice niti se stvaraju kolone vozila

Piše: Avaz.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas i granični prijelaz Rača

Foto: Ministarstvo komunikacija i prometa BiH


Nakon što se jučer uvjerio u izuzetno tešku situaciju trenutnog stanja u cestovnom teretnom prijevozu na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas i granični prijelaz Rača. 

Nakon obilaska GP Rača, Mitrović je razgovarao s predstavnicima Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i prijevoznicima te se na licu mjesta uvjerio da je stanje na ovom prijelazu zadovoljavajuće s obzirom na to da nema dugih čekanja na prelazak granice niti se stvaraju kolone vozila kao što je to bio slučaj u Bosanskoj Gradišci.

  • Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović obišao granični prijelaz Rača

    Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović obišao granični prijelaz Rača

    Foto: Ministarstvo komunikacija i prometa BiH


Mitrović je sve vozače kojima je, kako je istakao, u ovom trenutku najteže, zamolio za strpljenje i razumijevanje jer Ministarstvo na čijem je čelu radi sve kako bi normaliziralo cjelokupno stanje.

Također, istakao je zahvalnost i svim pripadnicima Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i pratećih inspekcija koji, također, neumorno obavljaju težak posao.

Na kraju je naglasio kako je neophodno da Republika Srbija preispita potrebu policijske pratnje za kamione koji prelaze u Republiku Srbiju.

NA VRH

Komentari