SAOPĆENJE Razmatrali se trenutna situacija te buduće mjere suzbijanja koronavirusa u BiH

Druga vanredna sjednica Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje

Donesen je prijedlog odluke o upućivanju zahtjeva za međunarodnu pomoć za zaštitu i spašavanje u borbi protiv pandemije, koja ide na potvrđivanje Vijeću ministara BiH

Avaz.ba

Koordinacijsko tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, kojim predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, održalo je danas drugu vanrednu sjednicu na kojoj se razmatrala trenutna situacija, kao i buduće mjere suzbijanja koronavirusa u BiH.

Donesen je prijedlog odluke o upućivanju zahtjeva za međunarodnu pomoć za zaštitu i spašavanje u borbi protiv pandemije, koja ide na potvrđivanje Vijeću ministara BiH. Općinskim, kantonalnim i entitetskim kriznim štabovima preporučeno je da maksimalno reduciraju zahtjeve za pomoć Oružanih snaga BiH lokalnim i drugim zajednicama, jer tu pomoć treba tražiti samo kada se iscrpe svi drugi civilni resursi.

Ovom prilikom data je uputa da se zabrana kretanja ne odnosi na pripadnike Oružanih snaga koji su na zadatku, a Fahrudin Radončić naglasio je da su sigurnosne strukture na svim nivoima u proteklih mjesec i po maksimalno odgovorile zadatku i da se sada teret krize potpuno prebacuje na zdravstvene ustanove i radnike.

Radončić je istaknuo da vjeruje kako će uspjeti odgovoriti ekstremno teškim izazovima kakvi se uistinu nikada nisu dogodili. 

Više o temi Koronavirus

LJEPOTA
Manikura kod kuće u nekoliko koraka
BIH
"BH Pošta": Važna obavijest
NA VRH

Podijeli članak na