PREVENTIVA

U samoizolaciji skoro 800 osoba u Maglaju

Iz Općine Maglaj upućen poziv volonterima da se jave i pomognu

Nema oboljelih od koronavirusa. N. Bradarić

Piše: N. Br. / Avaz.ba

27.3.2020

Peru se ulice. N. Bradarić

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, na području općine Maglaj u samoizolaciji je trenutno 780 osoba, dok je za njih 44 ovaj period istekao.  

Timovi za kontrolu provedbe mjera samoizolacije Policijske stanice Maglaj redovno obilaze ove osobe, a zabilježen je i jedan slučaj nepoštivanja mjera samoizolacije.


Na maglajskom području nema registriranih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Zabilježen je jedan slučaj nepoštivanja zabrane kretanja građana nakon 18 sati, a danas su zabilježena dva slučaja nepoštivanja zabrane kretanja građana iznad 65 godina. Nastavljaju se aktivnosti radi dezinfekcije javnih i kontakt-površina, a radnici i mehanizacija Komunalnog javnog društva Maglaj nastavljaju sa provođenjem preventivnih higijenskih mjera. Vodosnabdijevanje korisnika gradskog vodovoda je uredno, ali je građanima upućen apel da racionalno i namjenski troše pitku vodu.

Odvoz komunalnog otpada vrši se prema redovnom rasporedu. Volonteri Crvenog križa Maglaj nastavljaju s akcijom dostave lijekova i namirnica starim i iznemoglim osobama, a tokom dana imaju i po dvadesetak intervencija na cijelom području općine. Iz Općine Maglaj uputili su poziv svim zainteresiranim osobama starijim od 18, a mlađim od 65 godina da volontiraju zajedno s Općinskim štabom civilne zaštite i Crvenim križem Maglaj, kao i u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Maglaj.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.