KORONAVIRUS

U Žepču dvije osobe testirane, jedna pozitivna

U samoizolaciji je trenutno 518 osoba, dok je od početka naredbe o samoizolaciji u trajanju od 14 dana, 71 osoba izašla iz mjere samoizolacije

Policija je u protekla 24 sata izrekla 10 prekršajnih naloga. Ilustracija

R. Agić

30.3.2020

Prema podacima Doma zdravlja Žepče, dvije osobe s područja općine Žepče su testirane na COVID 19, od toga je jedna osoba pozitivna na koronavirus te je danas prebačena u izolatorij u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema podacima Doma zdravlja,  u samoizolaciji je trenutno 518 osoba, dok je od početka naredbe o samoizolaciji u trajanju od 14 dana, 71 osoba izašla iz mjere samoizolacije, jer u propisanom periodu nisu pokazala znakove zaraze virusom. 

Zbog nepoštivanja naredbi o samoizolaciji i nepoštivanju policijskog sata, policija je u protekla 24 sata izrekla 10 prekršajnih naloga te dvije službene zabilješke. Na osnovu zahtjeva Općine Žepče, Međunarodna organizacija UNDP pružit će pomoć u medicinskoj opremi i lijekovima, a Općina je obavezna uputiti popis potrebnih sredstava  

Prema naredbi Općinskog štaba civilne zaštite, općinska Služba za graditeljstvo i prostorno uređenje do daljnjeg neće slati rješenja o zauzimanju javnih površina – bašti za ugostiteljske objekte. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.