SARAJEVO

Ovo morate pročitati: Struju će očitavati jednom u dva mjeseca, a kako ćemo je plaćati?

Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu

Žele smanjiti neposredne kontakte svojih zaposlenika s kupcima struje. Arhiv

Piše: F. K. / Avaz.ba

31.3.2020

Dok traje opasnost od zaraze koronavirusom, „Elektroprivreda BiH“ saopćila je da će u Sarajevu očitavanje brojila obavljati jednom u dva mjeseca. Na ovaj potez odlučili su se kako bi smanjili neposredne kontakte svojih zaposlenika s kupcima struje.

- Kupcima električne energije ostavlja se mogućnost da sami očitavaju brojilo na isti datum na koji je očitanje izvršeno u prethodnom mjesecu. Informacije o datumu očitanja kupci mogu pronaći na računima za električnu energiju iz prethodnog perioda, a svoja očitanja dostaviti telefonskim pozivom putem besplatne infolinije ili upućivanjem na kontakt adrese (mail adrese) - rečeno je iz "Elektroprivrede".

U slučaju nedostatka podataka o očitanju brojila, "Elektroprivreda BiH" Sarajevo izvršit će procjenu potrošnje kupca na osnovu prosječene potrošnje iz prethodnog perioda. Stvarni utrošak električne energije i eventualne razlike u očitanjima iz perioda procjene utvrdit će se po očitanju brojila u narednom mjesecu i bit će iskazani na računu za taj mjesec.



"Elektroprivreda BiH" moli kupce za razumijevanje zbog mjera koje se u aktuelnoj situaciji poduzimaju s prvenstvenim ciljem očuvanja i zaštite zdravlja i radnika i građana, napominjući da nijednom aktivnošću kupci "Elektroprivrede BiH" neće biti oštećeni.


Besplatni brojevi i e-mail adrese na koje možete dostaviti svoja očitavanja struje su:

Srednjebosanski kanton 080 020 130, [email protected]

Bosansko-podrinjski kanton 080 020 131, [email protected]

Zeničko-dobojski kanton 080 020 132, [email protected]

Kanton Sarajevo 080 020 133, [email protected]

Unsko-sanski kanton 080 020 134, [email protected]

Tuzlanski kanton 080 020 135, [email protected]

Hercegovačko-neretvanski kanton 080 020 136, [email protected]


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.