ODLUKE

Za potrebe izolatorija na raspolaganju i zenička Arena

Grad će nabaviti zaštitnu medicinsku opremu za bolnicu i Dom zdravlja

S današnjeg sastanka. Avaz

D. Pa. / Avaz.ba

1.4.2020

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, održao je danas sastanak s Adnanom Jupićem, ministrom zdravstva i predsjednikom Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), te članovima Štaba dr. Ednanom Drljevićem i dr. Selvedinom Sarajlić-Spahić. 

Tom prilikom razgovarali su o budućim aktivnostima neophodnim za saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, ali i budućim koracima prevencije.

Prema riječima Kasumovića, dogovoreno je, između ostalog, da će grad, uz konsultacije s Kriznim štabom ZDK, nabaviti odgovarajuću zaštitnu medicinsku opremu za zdravstvene radnike u Kantonalnoj bolnici Zenica i Domu zdravlja Zenica.

- Grad će preduzeti sve potrebne radnje da se Gradska arena “Husejin Smajlović”, također, pripremi za potrebe izolatorija ako to bude potrebno - kaže Kasumović.

Sastanku je, u svojstvu stručne osobe u ime Službe civilne zaštite Grada Zenica, prisustvovao i dr. Tarik Kapidžić, koji je istaknuo da nema mjesta panici, te da se mora više raditi na medicinskoj prosvijećenosti stanovništva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.