KORONAVIRUS

Obavještenje za građane Sarajeva koji su stariji od 65 godina

Udruženje "Sarajevo-taxi" i Crveni križ općine Centar obavljat će nabavku neophodnih potrepština, podizanje lijekova iz apoteka, plaćanje računa...

Aktivnosti se provode u saradnji sa mjesnim zajednicama. Arhiv

Avaz.ba

2.4.2020

Radi realizacije mjera sprečavanja širenja koronavirusa i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, Općina Centar angažirala je Udruženje "Sarajevo-taxi" i Crveni križ općine Centar.

Pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić pojasnila je da članovi Udruženja "Sarajevo-taxi" svakodnevno prevoze volontere Crvenog križa koji najugroženijim kategorijama stanovnika pomažu u obavljanju neophodnih aktivnosti.

- S obzirom na to da je Federalni štab civilne zaštite donio naredbu kojom se zabranjuje kretanje osobama starijim od 65 godina, a veliki broj naših starijih sugrađana svakodnevno upućuje pozive lokalnoj zajednici, donijeli smo odluku da angažiramo Udruženje "Sarajevo-taxi" i Crveni križ općine Centar, koji će za potrebe naših starijih sugrađana obavljati nabavku neophodnih potrepština, podizanje lijekova iz apoteka, plaćanje računa i slično.


Pozivi se primaju u periodu od 9 do 13 sati. Općina Centar

- Ove aktivnosti se provode u saradnji sa sekretarima mjesnih zajednica, koji primaju pozive naših sugrađana i evidentiraju njihove potrebe. Pozivi se primaju svakodnevno u periodu od 9 do 13 sati u prostorijama svih 18 mjesnih zajednica, nakon čega volonteri Crvenog križa općine Centar u vozilima Udruženja "Sarajevo-taxi" odlaze na adrese kako bi izvršili usluge koje su građani tražili - kazala je Fazlić.

Načelnik Nedžad Ajnadžić naglasio je da Općina Centar čini maksimalne napore da osigura pomoć za sve građane kojima je to potrebno.

- U ovakvim trenucima, moramo raditi svi zajedno, učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo i sebe i druge - poručio je Ajnadžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.