MINISTARSTVO ODBRANE

Kadeti OSBiH u inozemstvu dobrog zdravstvenog stanja

U većini zemalja nastava se odvija na platformi online, a svakodnevna je komunikacija s ambasadama

U većini zemalja nastava se odvija na platformi online. Ilustracija

Avaz.ba

3.4.2020

Kadeti Oružanih snaga (OS) BiH koji se nalaze na školovanju u inozemstvu dobrog su zdravstvenog stanja, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Trenutno su u inozemstvu kadeti na vojnim akademijama Turske, Grčke, Hrvatske, Italije, Nјemačke, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i dva kadeta koji su ostali na Vojnoj akademiji Srbije.

U većini zemalja nastava se odvija na platformi online, a svakodnevna je komunikacija s ambasadama, vojnodiplomatskim predstavnicima, oficirima za vezu, kao i predstavnicima kadeta na akademijama.


Ministarstvo odbrane: Kadeti koji se školuju u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Austriji i Hrvatskoj, trenutno se nalaze u BiH. Avaz

Na vojnim akademijama preduzete su sve preventivne i zaštitne mjere kako bi se kadeti zaštitili od bilo kakvih doticaja s pandemijom koronavirusa te kako bi se u novonastalim okolnostima nastavni proces realizirao na optimalan način.

Kadeti koji se školuju na vojnim akademijama u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Austriji, kao i jedan kadet na Vojnoj akademiji u Hrvatskoj, trenutno se nalaze u Bosni i Hercegovini, dobrog su zdravstvenog stanja i imaju online nastavu, navedeno je u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.