SARAJEVSKA ZIMA

Poslije današnje dirljive poruke Ibrahima Spahića teško je ne zaplakati

Zaustavimo ratove i nasilje, isključivosti, ucjene i sankcije, savladajmo egoizme i pružimo nadu svijetu, bogati ili siromašni, naučimo da smo jer smo svi jedan, isti ljudski rod

Ibrahim Spahić. Arhiv

Avaz.ba

3.4.2020

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uputio je Apel građanima svijeta da mislimo o sebi i drugima, da vjerujemo, meditiramo i djelujemo zajedno u ovom izuzetnom vremenu za čovjeka i čovječanstvo. Sačuvajmo razum, zdravlje i ljudskost, ekonomsku i socijalnu sigurnost, obrazovnu i naučnu, kulturnu i duhovnu supstancu naših civilizacija, poručio je.

- U borbi sa koronavirusom COVID-19 Rezolucija Generalne Skupštine UN-a  je upozorenje svima nama da u svijetu kome je potrebna, više nego ikada, solidarnost i empatija, znanje, iskustvo i stručnost ljekara i medicinskog osoblja, možemo opstati samo kroz samoorganizovanost i poštivanje svih mjera u borbi protiv "nevidljivog neprijatelja", jednako i u Africi, Americi, Antarktiku, Australiji, Aziji i Evropi.

Koliko je to god moguće, pomozimo sebi i jedni drugima jer o tome ovisi život i održivost naše zajednice.

Osim univerzalnog poziva - Ostani kući - nužno je da svi sarađujemo i gradimo novo povjerenje među ljudima, narodima i zemljama, bez diskriminacije i stigmatizacije, u svakom domu, u svakoj zemlji, na svakom kraju zemljine kugle... 

Zaustavimo ratove i nasilje, isključivosti, ucjene i sankcije, savladajmo egoizme i pružimo nadu svijetu, bogati ili siromašni, naučimo da smo jer smo svi jedan, isti ljudski rod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.