BANOVIĆI Nabavljena četiri dezinfekciona tunela

RMU Banovići pojačao kontrolu, strani vozači ne smiju izlaziti iz vozila

Pojačati kontrolu stranih državljana koji voze do pogona Separacije

S. I. / Avaz.ba
06.04.2020 17:06

RMU Banovići

Foto: Avaz

Nabavka četiri dezinfekciona tunela za potrebe Banovićana bit će finansirana iz budžetskih sredstava lokalne zajednice, odlučio je Općinski štab civilne zaštite. Dezinfekcioni tuneli će biti postavljeni na najfrekfentnije lokacije u gradu, a jedna od njih je i lokacija ispred Doma zdravlja. Riječ je o tunelima modela "Dezy" koji su napravljeni u Kalesiji i služit će za efikasno uništavanje štetnih organizama, a ujedno ne ostavljaju posljedice na zdravlje.  

Štab je izdao i nađenje upraviteljima da redovno održavaju zajedničke dijelove zgrada, čiste ulaze i stubišta u zgradama bar dva puta sedmično, te naredio da postave dezinfekcione uloške ispred ulaza u zgrade, koji će se svakodnevno natapati dezinfekcionim sredstvom.

  • Križni štab općine Banovići
    Križni štab općine Banovići Foto: S. Ikanović

U Rudniku mrkog uglja Banovići pojačat će nadzor nad vozačima, a posebno stranim državljanima, koji voze teretna vozila do pogona Separacija u Oskovi. Vozači su dužni posjedovati potvrdu o angažovanju, kojom dokazuju poštivanje mjera izolacije i ne smiju izlaziti iz kabine teretnog vozila. 

JZU Dom zdravlja odobrit će izuzimanje dezinfekcijskih sredstava firmama Konekcija i Zembas.

NA VRH