BANJA LUKA

Od danas otvorene trgovine kojima je Štab dozvolio rad

Omogućen rad trgovinama bijele tehnike, vodovodnog i elektromaterijala i sanitarija, keramike, prodavnicama boja i lakova, autodijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, građevinskog materijala te drogerijama

Banja Luka: Svako kršenje propisa bit će najstrožije sankcionirano. Arhiv

Avaz.ba / Srna

7.4.2020

U Banjoj Luci od danas je imogućen rad trgovinama bijele tehnike, vodovodnog i elektromaterijala i sanitarija, keramike, prodavnicama boja i lakova, autodijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, građevinskog materijala te drogerijama. 

Ovim djelatnostima prošle sedmice dozvoljen je rad odlukom Štaba RS, a od danas, od 7 do 15 sati, i one mogu raditi uz veoma striktna pravila u vezi s držanjem distance, dezinfekcijom i ostalim mjerama predostrožnosti radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Svako kršenje ovih propisa bit će najstrožije sankcionirano, odlučeno je jučer na sjednici Štaba za vanredne situacije Banja Luka. 

Besplatan prijevoz

Također, u funkciji je šest novih linija besplatnog javnog prijevoza za zdravstvene radnike i pripadanike Ministarstva unutrašnjih poslova, a putem Centra za socijalni rad, počela je podjela 1.617 paketa s osnovnim namirnicama za ugrožene kategorije stanovništva

U Banjoj Luci nastavljaju s radom sve službe dostave koje je grad do sada organizirao, s ciljem pomoći osobama starijim od 65 godina, putem telefona 065/010-203 dostava namirnica i dostava lijekova pozivom porodičnom ljekaru.

Dom zdravlja Banja Luka izvršio je racionalizaciju rada laboratorijskih punktova, tako da će pacijentima od danas na raspolaganju biti laboratoriji na Poliklinici i u naselju Lazarevo, rečeno je jutros za Srnu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Povećana potreba za laboratorijskim pregledima

Iz Doma zdravlja navode da će nakon 19 sati građanima na raspolaganju biti laboratorij u Službi hitne medicinske pomoći svakim radnim danom i subotom od 19 do 7 sati ujutro, dok će nedjeljom raditi 24 sata.  

Do racionalizacije rada došlo je s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i zbog povećane potrebe za radom laboratorijskih tehničara u ambulanti u kojoj se vrše pregledi pacijenata s akutnim respiratornim infekcijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.