REAKCIJE

Čapljina zabranila nabavku robe i tranzit kamiona iz Trebinja

Navodi da su mjere donesene radi zaštite stanovnika, zabrinutosti uzrokovane koronavirusom

Čapljina: Odgovor na mjeru iz Trebinja. Ilustracija

Avaz.ba

8.4.2020

Čapljina je zabranila nabavku robe i tranzit kamiona iz Trebinja. To je odgovor na odluku Kriznog štaba Trebinja koji je 5. aprila zabranio nabavku robe iz Čapljine zbog pojave koronavirusa u ovom hercegovačkom gradu.

Krizni štaab Čapljine, s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem kao zapovjednikom, navodi da su mjere donesene radi zaštite stanovnika, zabrinutosti uzrokovane koronavirusom te pridržavanju mjera i preporuka nadležnih tijela. 

– Zabranjuje se opskrbljivanje prodajnih objekata u gradu Čapljina robom porijeklom s prostora grada Trebinja.

Zabranjuje se tranzit kamionskim i drugim gospodarskim vozilima gospodarskih subjekata s prostora grada Trebinja cestovnim prometnicama kroz grad Čapljina – zapovijed je čapljinskog Kriznog štaba. 

Prethodno je sličnu odluku donio Krizni štab Trebinja s Mirkom Ćurićem na čelu.

- Svim privrednim subjektima na području grada Trebinja zabranjeno je da prodajne objekte snabdijevaju robom iz opštine Čapljina, gdje je potvrđen virus korona - naredba je gradskog Štaba za vanredne situacije.

Naredbu je donio komandant Štaba Mirko Ćurić, a ostaje na snazi do srijede, 8. aprila do 20 sati, s mogućnošću produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u općini Čapljina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.