NA LICU MJESTA

Ajdinović za „Avaz“: Dva putnika na GP Orašje već upućena u šatorski prostor

Procedura je takva da se svaka osoba, osim vozača i osoba u pograničnom kretanju, upućuju u šatorski prostor

Svaka osoba će biti podvrgnuta pregledu ljekara. Avaz

F. K.

8.4.2020

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović, zajedno s pomoćnikom, rukovodiocem granične inspekcije Muamerom Terzićem, obišao je danas granične prijelaze gdje su postavljeni šatorski karantini za ljude koji ulaze u BiH - Orašje i Bosanski Šamac, na kojem se trenutno i nalazi.  

Ajdinović je za „Avaz“ kazao da su dva putnika već danas upućena u šatorski prostor.

Prostor je u neposrednoj blizini GP Orašje. Osim federalnih sanitarnih inspektora i graničnih policajaca prisutan je dežurni tim Federalne uprave civilne zaštite. Obezbijeđen je trijažni šator, više šatorskih prostora za boravak po četiri osobe, voda za piće i pranje, kao i hrana za osobe koje borave u šatorima – kaže Ajdinović. 

Pojašnjava da je procedura takva da se svaka osoba, osim vozača i osoba u pograničnom kretanju, upućuje u šatorski prostor.

Svaka osoba će biti podvrgnuta pregledu ljekara ili epidemiologa te se po preporuci zdravstvenih radnika osobe dalje upućuju u zavisnosti od kliničke slike u zdravstvenu ustanovu, općinski objekat za izolaciju ili u drugu vrstu zdravstvenog nadzora – dodaje Ajdinović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.