PROBLEMI

Zahtjev Sindikata: Riješite status "Zenicatransa"

Tražimo da potvrde odluku Vijeća iz 2000. godine, odnosno da odluče da li gradski javni prijevoz i "Zenicatrans" trebaju ovom gradu, kaže Sarvan

Radnici usluge prijevoza ne obavljaju još od 31. decembra. Arhiv

Avaz.ba / Fena

9.4.2020

Izvršni odbor Sindikata Javnog komunalnog preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" Zenica uputio je danas dopis Gradskom vijeću i Gradskoj upravi tog grada, u kojem zahtijeva da se konačno razriješi status tog preduzeća, čiji radnici usluge prijevoza ne obavljaju još od 31. decembra prošle godine. 


Već četvrti mjesec u neizvjesnosti

- Tražimo da potvrde odluku Vijeća iz 2000. godine, odnosno da odluče da li gradski javni prijevoz i "Zenicatrans" trebaju ovom gradu. Mada smo odlukom Uprave u radnoj obavezi, mi smo već četvrti mjesec u neizvjesnosti i bez plaća za januar, februar i mart - ističe predsjednik Sindkata Huso Sarvan.


Traže da se imenuju Nadzorni odbor i Uprava preduzeća. Arhiv

Napominje da danas ističe i privremena, tromjesečna odluka Gradske uprave o dodjeli linija gradskog prijevoza privatnim kompanijama "Babić Biss Tours" iz Zenice i "Prevoz putnika" Zavidovići.

- Tražimo da se imenuju Nadzorni odbor i Uprava preduzeća, koja će samostalno ili uz stručnu pomoć napraviti plan revitalizacije preduzeća te preuzeti punu odgovornost za rukovođenje preduzećem - kaže Sarvan.


Isplata minimalnih plaća

Aktuelni direktor Darmin Terzić, koji je u januaru podnio neopozivu ostavku, ali je ostao na poziciji odlukom privremenog Nadzornog odbora, kojem je, također, 31. marta istekao mandat, zatražio je prije nekoliko dana od Gradske uprave da im uplati i preostalih 460.000 KM kako bi mogli isplatiti minimalne plaće za januar i februar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.