ODLUKE

U RS stiže pomoć iz Rusije

Dodik zatražio od predsjednika Rusije Vladimira Putina pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima za sprečavanje epidemije koronavirusa

Avion slijeće u 16 sati. Ilustracija

Avaz.ba / Srna

9.4.2020

Ambasada Rusije u BiH saopćila je danas, u vezi s apelom rukovodstva Republike Srpske, da se tokom dana na Banjalučki aerodrom specijalnim letovima planira dostava pomoći Rusije za borbu protiv širenja koronavirusa.

Pomoć Ruske Federacije na Aerodromu u Mahovljanima u 16 sati dočekat će, zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.


Avion će dočekati Dodik, Višković i Ivancov. Arhiv

Iz Predsjedništva BiH je saopćeno da je Dodik zatražio od predsjednika Rusije Vladimira Putina pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, a razgovarao je i sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim o epidemiološkoj situaciji u RS.

Predviđeno je da na aerodrom u Banjoj Luci danas slete tri aviona sa medicinskom opremom i materijalima koje Ruska Federacija donira Republici Srpskoj, dodaje se u saopćenju iz Dodikovog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.