MOSTAR

"Avaz" u posjedu dokumenta: Postavljeni policijski punktovi oko grada

Naradeba izazvala konfuziju

Naredba večeras dobila potpuno novu dimenziju. Ilustracija

M. Smajkić

9.4.2020

Naredba koju je danas na vanrednoj sjednici donio Kantonalni štab civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, van mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja kretanja između općina i gradova unutar HNK, izazvala je brojne reakcije i konfuziju. 

Pogotovo, brojne zamjerke i nejasnoće iznosili su radnici i poslodavci koji, kako su nam rekli, nisu stigli osigurati neophodne propusnice, s obzirom na to da je naredba izdata u poslijepodnevnim satima, a stupa na snagu ujutro u pet sati.

Međutim, ova naredba je večeras dobila potpuno novu dimenziju nakon što smo iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, odnosno, Policijske uprave Mostar dobili dokument u kojem stoji:

- U skladu sa naredbom Štaba civilne zaštite HNK, koja se odnosi na zabranu kretanja građana na području HNK van mjesta prebivališta, s ciljem ograničenja civilnog prometa između opčina/gradova unutar HNK, organizacione jedinice PU Mostar postavit će kontrolne tačke.

Tako će prema ovom dokumentu kontrolne tačke biti postavljene na putu prema Nevesinju, Stocu, Domanovićima, Čapljini i Čitluku na raskrsnici Žitomislići, na putu prema Jablanici, Zijemljima, Čitluku, Širokom Brijegu. Također, kontrolne tačke će biti postavljene prema Čapljini iz pravca Čitluka, na putu prema Ljubuškom i na putu prema Širokom Brijegu iz pravca Čitluka.

- Nalaže se rukovodiocima organizacionih jedinica PU Mostar i policijskim službenicima koji budu raspoređeni na kontrolne tačke da postupaju u skladu s naredbom Štaba Civilne zaštite - stoji u dokumentu.

Dvanaest kontrolnih tačaka. Faksimil

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.