EGZISTENCIJALNO PITANJE Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Džaferović pozvao Bevandu da odmah potpiše i pošalje Pismo MMF-u

Ministar finansija ima odgovornost prema svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne samo prema političkim interesima svoje stranke

Fena
10.04.2020 19:38

Šefik Džaferović

Foto: Avaz

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozvao je ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevandu da potpiše i pošalje Pismo namjere Međunarodnom monetarnom fondu.

- Ovo nije političko pitanje, već egzistancijalno pitanje za građane i ekonomiju Bosne i Hercegovine. Politizirati u trenutku ove najveće ekonomske krize u zadnjih 25 godina predstavlja izuzetno neozbiljan i neodgovoran odnos, koji mora odmah biti obustavljen, jer to može dovesti do vrlo opasnih posljedica - naveo je Džaferović.

  • Vjekoslav Bevanda
    Vjekoslav Bevanda Foto: Avaz

Po njegovim riječima, državni ministar finansija ima odgovornost prema svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne samo prema političkim interesima svoje stranke.

- Zato ga pozivam da, u skladu sa svojim obavezama i odgovornošću, zajedno sa federalnom ministricom finansija odmah potpiše i pošalje pismo MMF-u, kako ne bi bila ugrožena ogromna finansijska sredstva koja građani i bh. ekonomija očekuju - poručio je Džaferović.

Komentari

NA VRH