MOSTAR

Velagić: Potrebna nam je podrška iz zraka

Helikopter Oružanih snaga BiH i dalje je na raspolaganju, ali zbog gustog dima njegovo djelovanje se očekuje nešto kasnije

Velika borba s vatrenom stihijom. Čitalac

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

13.4.2020

Iako je najkritičniji dio na Rujištu iznad Mostara jutros u tri sata odbranjen od vatrene stihije, gdje je ogromna požarna linija bila obuhvatila obje strane Prevoja i ugrozila kuće i vikendice, situacija je i dalje haotična.

Kako nam je rekao zamjenik komandira Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar Dragan Velagić, trenutno je sva pažnja brojnih ekipa na terenu usmjerena na gašenje požara koji se od Velikog Rujišta širi prema „Snježnoj kući“ i vikend-naselju.

Velagić: Čekaju odgovor. M. Smajkić

- Tu su s nama brojni mještani bjelopoljske kotline, Mostara, radnici Šumarije, „HP Investing“, GSS-ovci i brojni drugi koji su nam, zaista, neizmjerno pomagali i tokom noći. Međutim, neophodna nam je podrška iz zraka. Stoga je zatražena međunarodna pomoć i čekamo odgovor - rekao nam je Velagić.

Naveo je da im je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dalje na raspolaganju, ali zbog gustog dima njegovo djelovanje se očekuje nešto kasnije.

Kada je riječ o požaru na Bišini prema Nevesinju, vatra je prešla entitetsku liniju i na terenu su nevesinjski vatrogasci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.