SARAJEVO

Džindić: Moguće dodatno sniženje cijena plina za domaćinstva

Sistem je stabilan i rade prema planovima koji su definirani još 2019. bez ijedne sekunde kašnjenja, rekao Džindić

Džindić: Radimo u punom kapacitetu. Printscreen

Piše: A. Č. / Avaz.ba

13.4.2020

Nermin Džindić, član Federalnog kriznog štaba, na današnjoj pres-konferenciji rekao je da je, što se tiče energetike i rudarstva, sistem stabilan i rade prema planovima koji su definirani još 2019. bez ijedne sekunde kašnjenja.

- Federacija nije ostala bez električne energije i imamo dovoljnu količinu ruda. Što se tiče rudara, želim ih prvo pozdraviti i zahvaliti na radu. Oni rade 14 dana, pa su 14 dana u izolaciji i to je za pohvalu uzimajući u obzir sva odricanja. U martu imamo četiri posto smanjenje u industriji, istovremeno imamo povećanje u domaćinstvima, što je logično. To predstavlja donekle problem "Elektroprivredi", ali se nadam da ćemo i to riješiti - rekao je Džindić.

Što se tiče plina, "BH-Gas" je nedavno donio odluku o sniženju cijena, a dobili smo potvrdu da bismo i u narednom periodu mogli dodatno umanjiti cijenu plina za domaćinstva. 

- Što se tiče industrije, tu radi oko 1.300 radnika. "Igman" je bio u pauzi, a "Pretis" normalno radi. Nakon 14 dana svi rade u punom kapacitetu, BNT Travnik radi u punoj funkciji... - rekao je Džindić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.