SKANDALOZNO

Bivši direktor Zufer Dervišević krije se po zgradi kako ne bi dobio prekršajnu prijavu

Na licu mjesta je policija, a kako se očekuje, Zuferu Derviševiću će morati biti izrečena i kazna, jer ne poštuje zabranu kretanja Kriznog štaba za osobe starije od 65 godina

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

14.4.2020

Policija stigla na lice mjesta - Avaz
Zufer Dervišević: Grčevito brani fotelju - Avaz
Policija ispred zgrade Finansijske policije FBiH - Avaz
Dervišević je prekršio i mjeru zabrane kretanja - Avaz
Dnevni avaz

Posljednja informacija, kako javljaju novinari "Avaza" sa lica mjesta, Zufer Dervišević je i dalje u zgradi, krije se u nekoj od kancelarija. Policija je još uvijek na licu mjesta. 

Dervišević, bivši direktor FInansijske policije FBiH, od jutros se krije po zgradi od policije kako ne bi dobio prekršajnu prijavu zbog kršenja naredbe Kriznog štaba o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina. 

Policija pretražuje prostorije u zgradi Finansijske policije kako bi mu uručili prekšrajni nalog i kako bi ga upozorili da napusti kabinet direktora. 

Ukoliko ne izađe, bit će upućen i zahtjev Općinskom sudu, za privođenja Derviševića. 

Podsjetimo, u skladu s odlukom Vlade FBiH da za novog vršioca dužnosti direktora Finansijske policije imenuje Amela Topalovića, jutros je trebalo doći do primopredaje dužnosti.  


Policija na licu mjesta. M. Kadrić

No, direktor Zufer Dervišević, koji je još prošle godine napunio 65 godina i po sili zakona je otišao u penziju, nikako ne želi da preda funkciju na kojoj se nalazi nevjerovatnih 26 godina.

Dervišević je probao da svojim imenovanjem zaustavi tako što se žalio Općinskom sudu u Sarajevu i tražio privremenu mjeru, ali je, kako "Avaz" saznaje", Sud odbio njegov zahtjev.

Na licu mjesta je policija, a kako se očekuje, Zuferu Derviševiću će morati biti izrečena i kazna, jer ne poštuje zabranu kretanja Kriznog štaba za osobe starije od 65 godina.


Policija na licu mjesta. M. Kadrić

U trenutku dok se čeka preuzimanje funkcije, novinari "Avaza" raspolažu informacijom da su kolovođe pobune protiv legalne odluke Vlade FBiH Zufer Dervišević i njegov zamjenik Mirsad Bajraktarević.

Inače, ova institucija je poznata po tome što je potrošila više desetina miliona KM na svoj rad, a da nikada nisu dobili nijedan spor pred sudovima u BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.