NA LICU MJESTA

Pogledajte kako Zufer Dervišević bježi od policije

U skladu s odlukom Vlade FBiH da za novog vršioca dužnosti direktora Finansijske policije imenuje Amela Topalovića, jutros je trebalo doći do primopredaje dužnosti

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

14.4.2020

Nakon višesatne drame i skrivanja u zgradi Finansijske policije u Sarajevu, bivši direktor Zufer Dervišević, koji i nakon 24 godine grčevito brani fotelju, kako javljaju novinari "Avaza" sa mjesta događaja, izašao je iz zgrade. Dervišević se satima skrivao u zgradi, a snimili smo ga kako bježi od policije.  

Njemu je danas trebala biti izrečena i novčana kazna zbog kršenja odredbe Kriznog štaba o zabrani kretanja osoba starijih od 65 godina. 

Podsjetimo, u skladu s odlukom Vlade FBiH da za novog vršioca dužnosti direktora Finansijske policije imenuje Amela Topalovića, jutros je trebalo doći do primopredaje dužnosti.


Policija na terenu. Avaz

No, direktor Zufer Dervišević, koji je još prošle godine napunio 65 godina i po sili zakona otišao u penziju, nikako ne želi da preda funkciju, na kojoj se nalazi nevjerovatne 24 godine.

Dervišević je probao da ovo imenovanje zaustavi tako što se žalio Općinskom sudu u Sarajevu i tražio privremenu mjeru, ali je, kako "Avaz" saznaje", Sud odbio njegov zahtjev.

Kako "Avaz" saznaje, kolovođe pobune protiv legalne odluke Vlade FBiH su Zufer Dervišević i njegov zamjenik Mirsad Bajraktarević. Inače, ova institucija poznata je po tome što je potrošila više desetina miliona KM na svoj rad a da nikad nije dobila nijedan spor pred sudovima u BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.