GRAČANICA Ohrabrujući podatak za zdravstvenu ustanovu

Negativni nalazi za devet uposlenika Doma zdravlja

U kućnoj samoizolaciji nalazi se 329 osoba, a iz ljekarskog nadzora izašlo ih je 1.128

H. Č. / Avaz.ba

U Doboj-Istoku još nijedna osoba nije bila pozitivna na testovima

Foto: H. Čalić


Epidemiološka situacija u Gračanici za sada je stabilna. Za dvije osobe, koje su na prvom testiranju bile pozitivne na Covid-19, sadašnji nalazi su negativni i one su smještene u samoizolaciju kod svojih kuća.

Svi nalazi devet uposlenika Doma zdravlja, koji je bio proglašen za klaster, također su negativni i to je ohrabrujući podatak za ovu zdravstvenu ustanovu, njene uposlenike i korisnike zdravstvene zaštite.

  • Izolatorij u dvorani Luke

    Izolatorij u dvorani Luke

    Foto: H. Čalić


U posljednjih 48 sati, od 48 testiranih, nije bilo pozitivnih na koronavirus, u kućnoj samoizolaciji se nalazi 329 osoba, a iz ljekarskog nadzora je izašlo 1.128 osoba.

Gračanica raspolaže sa dva izolatorija, jedan je smješten u dvorani Luke i raspolaže sa 50 kreveta i drugi u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović”. Na svu sreću, ni u jednom do sada nije bilo potrebe za smještajem zaraženih osoba.

U Doboj-Istoku još nijedna osoba nije bila pozitivna na testovima na virus. U kućnoj izolaciji se nalazi 70 osoba, od čega većinu čine vozači motornih vozila, a iz izolacije je izašlo više od 300 osoba. 

NA VRH

Podijeli članak na