IZVJEŠTAJ Epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo FBiH

Dr. Jurić: U Čitluku ne registriramo nove klastere

Upravna zgrada „Ledo“ u ponedjeljak počinje s radom

M. Sm. / Avaz.ba
15.04.2020 17:37

Dr. Jurić: Broj slučajeva u padu

Foto: M. Smajkić

U Čitluku je, za razliku od ostatka Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje se odustalo od svrstavanja pacijenata u klastere, jer je nastupila lokalna transmisija, zadržana takva organizacija pacijenata, odnosno svi pozitivni slučajevi su vezani uz klastere, koji su pod kontrolom. 

Navela je to dr. Andrea Jurić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) FBiH, pod čijim se vodstvom u Čitluku, u kojem je do sada zabilježeno 78 slučajeva koronavirusa, već danima nadzire i sanira epidemiološka situacija.

Dr. Jurić je kazala da u samostanu u Miletini nema novih slučajeva te da su časne sestre u planu za retestiranje.

  • Dr. Andrea Jurić
    Dr. Andrea Jurić Foto: M. Smajkić

- Sve koje budu negativne bit će izmještene u zasebnu prostoriju unutar njihovog objekta. Što se tiče „Majčinog sela“, za sada imamo pozitivno četvero djece i, također, u planu je retestiranje i zaposlenika i štićenika tog objekta. Oni koji se pokažu negativni, također će biti izmješteni u zasebne prostorije unutar toga objekta. Klaster „Ledo“ je uredan i upravna zgrada počinje s radom u ponedjeljak, a broj novih registriranih slučajeva je u padu i ne registriramo nove klastere - navela je dr. Jurić.

Komentari

NA VRH