NA LICU MJESTA

Reporteri "Avaza" u Podrinju: Polja u donjem toku rijeke Drine uzorana i zasijana

Na graničnom prijelazu u Šepku, na kojem je do pojave korone svakodnevno iz BiH u Srbiju i obratno prelazilo na hiljade automobila i pješaka, spuštena je rampa

Piše: A. H. / Avaz.ba

16.4.2020

Koza i njen podmladak - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Koliko su mjere i naredbe zbog pandemije korone stvarni život građana BiH učinile nevidljivim, najbolje pokazuju fotografije snimljene tokom današnjeg prijepodneva u selima uz donji tok rijeke Drine u manjem bh. entitetu. 

Na graničnom prijelazu u Šepku, na kojem je do pojave korone svakodnevno iz BiH u Srbiju i obratno prelazilo na hiljade automobila i pješaka, spuštena je rampa. Most koji spaja Šepak s Loznicom u Srbiji djelovao je skoro sablasno i osim jedne koze i njenog podmlatka u šipražju nedaleko od obale Drine na bosanskoj strani, teško da se u ovom dijelu BiH mogao sresti pješak ili vozilo.

No, bez obzira na ograničeno kretanje pojedinih kategorija stanovništva u RS, polja uz Drinu uglavnom su zasijana. U dijelu Kozlučkog polja, objektiv našeg fotoreportera snimio je vrijedne domaćine kako oru i posljednje pedlje neobrađene zemlje. Koliko im je vlast pomogla da, bez obzira na stanje i u entitetu i u državi, zasiju svoje njive, nismo ih pitali. Jednostavno, nisu imali vremena za „dangubu s novinarima“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.