TOKOM PANDEMIJE

Radnici "Parka" očistili više od 28,7 miliona kvadratnih metara zelenih površina

Dio uposlenika, zajedno sa mehanizacijom, čim je proglašeno stanje nesreće, uključen je i u rad Štaba civilne zaštitne Kantona Sarajevo

Realiziraju i niz vanrednih aktivnosti. Park

Avaz.ba

17.4.2020

Pet punih sedmica radnici preduzeća "Park", osim redovnih poslova održavanja i uređivanja javnih zelenih površina, tokom proglašenog stanja nesreće zbog koronavirusa na terenu realiziraju i niz vanrednih aktivnosti.

Jedan od prioritetnih poslova jeste čišćenje i prikupljanje komunalnog smeća s travnjaka, parkovskog mobilijara, parkovskih staza i stepeništa radi zaštite zdravlja građana i očuvanja komunalne čistoće u Sarajevu, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Rezultati su vidljivi na terenu. Podatak da su od polovine marta do polovine aprila u okviru vanrednih poslova očistili smeće i izvršili higijenu na 28.730.000 kvadratnih metara najviše govori o tome. Radovi se u kontinuitetu obavljaju na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže, Vogošće, dijelovima Igmana, Bjelašnice i u centralnom dijelu Trnova.

Očuvanje komunalne čistoće u Sarajevu. Park

Vršeno je i hortikulturno uređenje, odnosno košnja trave, orezivanje ukrasnih sadnica, uređenje zemljišta oko sadnica, čišćenje korova iz cvjetnih gredica i ružičnjaka. Bili su i zimska služba u danima kada je padao snijeg.

Dio uposlenika, zajedno s mehanizacijom, čim je proglašeno stanje nesreće, uključen je u rad Štaba civilne zaštitne Kantona Sarajevo. Ekipe koje održavaju javnu rasvjetu, produžile su svoj rad i tokom noćnih sati.

Ekipa koja radi drugu smjenu, dodatno je u tom periodu otklonila još 189 prijavljenih kvarova na javnoj rasvjeti. Radili su i na dekorisanju gradskih ulica.

Tokom pandemije, komunalni redari preduzeća "Park" intenzivno nadziru i štite komunalnu čistoću na javnim zelenim površinama. Samo u drugoj polovini marta i prvoj polovini aprila izvršili su ukupno čak 4.279 pregleda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.