SARAJEVO

Glamoč: Od 18. marta bez posla ostale 3.022 osobe

Tokom jučerašnjeg dana imali smo 11 osoba koje su smještene u Studentski dom na Bjelavama

Glamoč: Na Bjelavama smještena ukupno 131 osoba. Arhiv

Piše: Avaz.ba

19.4.2020

Imamo negativan trend kada je riječ o zapošljavanju, dakle od 18. marta pa do 17. aprila na biro za zapošljavanje su se prijavile 3.022 osobe jer su ostale bez posla, kazala je danas predsjednica Štaba civilne zaštite KS Nihada Glamoč.

Dodala je da je, kada je u pitanju kršenje mjera samoizolacije, to stavljeno pod kontrolu, u toku jučerašnjeg dana samo dvije osobe su prekršile samoizolaciju i prisilno su smještene u Studentski dom na Bjelavama.

- Također, tokom jučerašnjeg dana imali smo 11 osoba koje su smještene u Studentski dom na Bjelavama, trenutno je tu ukupno 131 osoba. Za dvije osobe izdato je rješenje za prestanak karantina i one su tokom jučerašnjeg dana napustile studentske domove – pojasnila je Glamoč. 

Prema njenim riječima, važno je da će Štab u narednim danima, a nakon nabavljene opreme, nju distribuirati socijalnim ustanovama.

- Naredbe koje se odnose na čišćenje i dezinfekciju ulica svakodnevno se provode i naredne sedmice ćemo započeti s aktivnostima čišćenja našeg grada, naravno pridržavajući se svih naredbi i mjera. Radit ćemo od 25. aprila na proljetnom uređenju grada – zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.