NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Pojačajmo borbu protiv pandemije

Za naš list govorila je i ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uber

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 20. april 2020. godine. Avaz

Piše: Avaz.ba

20.4.2020

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte razgovor sa Dorit Nican, direktoricom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, koja je uputila poruku da treba utrostručiti napore u borbi sa pandemijom.  

Čitajte i detalje incidenta zbog kojeg se koronavirus pojavio i u Gerentološkom centru u Sarajevu.  

Pročitajte i komentar dana, koji je pisao Admir Jamaković.

Čitajte i vrlo aktuelnu temu o uticaju pandemije na bh. pravosuđe, te sve o prijedlogu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH da se zaustave procesne radnje.

Za naš list govorila je i ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uber, koja je poručila da političke igre treba držati podalje od kriznog menadžmenta.

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 20. april 2020. godine. Avaz

Također donosimo i razgovor s direktorom Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Slovenije, a doktor Petrovec poručuje da mjesec ili dva traje imunitet na koronavirus.

“Avaz” je bio u posjeti i Dževadu Hasanoviću iz tuzlanskog naselja Simin Han koji je za naš list poručio da koronavirus ne smije biti izgovor za ljenčarenje.

Otvoreno za “Avaz” o odlagalištu radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori govorio je i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Na stranama Crne hronike čitajte o tome kako je Ružica Trogić nakon pisanja “Avaza” dobila informacije o svom sinu za kojim traga već 27 godina.

Na stranicama Jet Seta za naš list govori reditelj Haris Dubica koji otkriva da u izolaciji priprema dokumentarac o “BH fanaticosima”.

Strane Sporta donose interesantan razgovor sa Ervinom Zukanovićem, koji kaže da ne vidi svrhu igranja pred praznim tribinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.