SARAJEVO

Policija kaznila 284 osobe

Izdato je 248 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske

Izdato 36 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja. Arhiv

Avaz.ba

20.4.2020

Službenici Uprave policije MUP-a KS izdali su u protekla 24 sata 36 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati.

Izdato je i 248 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske za vrijeme kretanja na javnom prostoru, dok su dvije osobe sankcionirane zbog kršenja zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina.


Policija je u subotu prekršajno kaznila 264 osobe. Arhiv

Policija je u subotu prekršajno kaznila 264 osobe zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.

- Apeliramo na građane da se pridržavaju navedenih naredbi te tako izbjegnu eventualne sankcije. Također, zahvaljujemo velikoj većini onih koji su poštovali naložene mjere i odgovornim ponašanjem dali doprinos u ovoj aktuelnoj situaciji pandemije koronavirusa - navode iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.