SARAJEVO Potvrđeno iz MUP-a KS

Policija kaznila 284 osobe

Izdato je 248 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske

Avaz.ba
20.04.2020 09:44

Izdato 36 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja

Foto: Arhiv

Službenici Uprave policije MUP-a KS izdali su u protekla 24 sata 36 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati.

Izdato je i 248 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske za vrijeme kretanja na javnom prostoru, dok su dvije osobe sankcionirane zbog kršenja zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina.

  • Policija je u subotu prekršajno kaznila 264 osobe
    Policija je u subotu prekršajno kaznila 264 osobe Foto: Arhiv

Policija je u subotu prekršajno kaznila 264 osobe zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.

- Apeliramo na građane da se pridržavaju navedenih naredbi te tako izbjegnu eventualne sankcije. Također, zahvaljujemo velikoj većini onih koji su poštovali naložene mjere i odgovornim ponašanjem dali doprinos u ovoj aktuelnoj situaciji pandemije koronavirusa - navode iz MUP-a KS.

Komentari

NA VRH