GORAŽDE

Tužilac o uzroku eksplozije u "Ginexu"

Do eksplozije je, najvjerovatnije, došlo usljed vremenskih promjena s obzirom na to da se u sušionici nalazio osjetljiv materijal, rekao je Bilajac

Jaka eksplozija u kompaniji "Ginex" uznemirila je jučer građane Goražda. Fena

Avaz.ba / Fena

20.4.2020

Uzrok jučerašnje eksplozije u kompaniji "Ginex", koja se dogodilau objektu sušionice eksploziva, najvjerovatnije su vremenske promjene, potvrdio je glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac nakon što je okončan uviđaj.

U  tzv. tehnološkoj eksploziji u potpunosti je uništen podzemni objekt sušionice, na kojem je pričinjena velika materijalna šteta, a s obzirom na to  da je bio neradni dan, ljudskih žrtava, srećom, nije bilo.


Nema elemenata krivičnog djela. Fena

- Uviđaj su obavili istražitelji Sektora krimininalističke policije MUP-a BPK pod nadzorom Tužilaštva BPK. Prema izvještaju istražitelja, do eksplozije je, najvjerovatnije, došlo usljed vremenskih promjena s obzirom na to da se u sušionici nalazio osjetljiv materijal. Objekt je propisno smješten i ukopan kako u slučaju eksplozije ne bi ugrozio druge objekte. Nema elemenata krivičnog djela, uređaj za održavanje temperature je bio ispravan, a pričinjena je velika materijalna šteta. Srećom, u blizini objekta nije bilo nikoga s obzirom na to da je bio neradni dan - pojasnio je Bilajac.

Jaka eksplozija u kompaniji "Ginex" uznemirila je jučer građane Goražda, a u krugu od 100 metara pričinjena je manja šteta, kao i na susjednim objektima u ovoj kompaniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.