SASTANCI

Čović u Stocu: Prioritet zdravlje stanovnika i ekonomska stabilnost

Učiniti i dodatne napore da bi se svako radno mjesto očuvalo

Sa sastanka: Ukupno stanje ocijenjeno stabilnim. HDZ BiH

Avaz.ba / Fena

21.4.2020

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je u utorak općinu Stolac, gdje se sastao s načelnikom te općine Stjepanom Boškovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Stolac Željkom Babićem te dopredsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladenom Boškovićem.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u toj općini, mjerama koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ova situacija odrazila na zdravstvo, privredu i funkcioniranje općine i službi, saopćio je HDZ BiH.

- Zaštita zdravlja stanovnika, potom i ekonomska stabilnost iskazane su kao prioritet, na čemu će se u budućem razdoblju aktivno voditi računa pri donošenju svih odluka, kao i potrebitih mjera za ubrzani gospodarski oporavak, dok je ukupno stanje ocijenjeno stabilnim - navodi se u saopćenju.


Socijalna strana također ne smije zaboraviti u ovoj situaciji. HDZ BiH

Dodaje se kako se socijalna strana također ne smije zaboraviti u ovoj situaciji, stoga je potrebno učiniti i dodatne napore da bi se svako radno mjesto očuvalo, a saradnja s privrednicima i preduzećima potrebna je kako bi se osigurao njihov brži oporavak i daljnji rad, istaknuto je na sastanku.

Pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica općinama će, osim podrške kantona, stići i planirani transferi iz federalnog budžeta, na čemu se zalažu zvaničnici HDZ-a BiH, jer je pomoć sa viših nivoa neophodna za brže prevladavanje krize i mogućih posljedica.

Osim zdravstveno privrednih tema, prilikom sastanka govorilo se i o uobičajnim aktivnostima na području općine Stolac, stanju u cestovnoj infrastrukturi, poljopriverdi, prosvjeti i kulturi.

Prilikom sastanka iskazana je zahvala predsjedniku Čoviću na posjeti i sveukupnoj podršci toj općini i svim projektima, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.