KONTROLE

Ministarstvo sigurnosti objavilo izvještaj: Najviše sankcija izrečeno u Kantonu Sarajevo

Sedam osoba nije pronađeno na adresi u Bosansko-podrinjskom kantonu

Policijska kontrola u Sarajevu. Armin Durgut/PIXSELL

Avaz.ba

21.4.2020

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine objavilo je dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim radi sprečavanja širenja koronavirusa.

U dostavljenoj tabeli nalaze se podaci policijskih agencija o broju kontroliranih osoba kojima je određena izolacija i o broju izdatih prekršajnih naloga zbog nepoštivanja odluka nadležnih inspekcija, koji su prikupljeni 21. aprila. Izrečeno je ukupno 205 sankcija te izdato 10.508 rješenja o izolaciji.

Izvještaj policijskih agencija. Screenshot

Na području Federacije BiH, najviše sankcija izrečeno je u Kantonu Sarajevo (75), a slijedi Zeničko-dobojski kanton sa 55. Sedam osoba nije poštovalo mjere izolacije, odnosno nisu pronađene na adresi u Bosansko-podrinjskom kantonu. Najviše rješenja o izolaciji (901) izdato je u Kantonu 10 (livanjski kanton).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske izdalo je 3.855 rješenja o izolaciji. Obavljeno je 1.528 kontrola te izrečene 44 sankcije.

Policija Brčko distrikta zabilježila je 1.777 rješenja o izolaciji i 29 kontrola. Na adresi nisu pronađene četiri osobe, a izrečena je jedna sankcija. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.